KANTİN İHALE DUYURUSU

Okulumuz Kantin ihalesi Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 25.01.2024 Perşembe günü saat 11:00’da yapılacak olup katılım şartları aşağıdadır.

 


 

 

T.C.

KÖRFEZ KAYMAKAMLIĞI

                                                                     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

İHALE İLANI

 

         General Edip Bayoğlu Müdürlüğünün, Okul Kantini Kiralama işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 51/g maddesi gereğince “Açık Artırma-Pazarlık Usulü” ile ihale edilecektir.

 

1- İDARENİN

   a) Adresi                                                      : Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

   b) Telefon ve Faks No                                  : 0262 528 93 94  – 0262 528 94 22

   c) Elektronik posta adresi (varsa)                   : korfez41@meb.gov.tr

 

2- İHALE KONUSU İŞİN

    a) Niteliği                                                    : KANTİN KİRALAMA YERİ

    b) Yapılacağı Yer ve Adresi                         : Barbaros Mah. Papatya Sk. No:1.  Körfez/Kocaeli

    c) İşin başlama tarihi                                     : Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren

    d) İşin süresi                                                 : 1 Yıl

    e) Aylık Muhammen Bedel                           : 4.000 TL

    f) Öğrenci Sayısı                                           : 482

3-İHALENİN

    a) Yapılacağı Yer                                          : Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

    b) Tarihi ve Saati                                          : 25.01.2024 Perşembe günü saat 11:00’da

 

4- İSTEKLİLERDEN İHALEYE KATILABİLMEK İÇİN İSTENİLEN BELGELER.

    a)  Okul Aile Birliğinin  Ziraat Bankası Körfez Şubesi nezdindeki TR 33 0001 0008 0997 7675 7350 01 nolu hesabına, kiralanacak okul kantininin ismi belirtilmek suretiyle, yıllık muhammen bedelin  % 3’ü (1.020,00 TL)kadar geçici teminatın yatırıldığına dair banka dekontu,

  

  b) Nüfus cüzdanı arkalı önlü fotokopisi,

  c) Cumhuriyet Başsavcılığından alınmış olan sabıka kayıt belgesinin aslı,(son 6 ayda alınmış olması   gerekmektedir)

 d) Kantin İşletmeciliği ile ilgili Ustalık veya kalfalık belgesinin aslı,

(Katılımcılardan ustalık belgesine sahip olan isteklilerin belgelerinin tamam olması durumunda, kalfalık belgesine sahip olan isteklilerin belgeleri değerlendirmeye alınmayarak istekliye iade edilecektir. Usta Öğreticilik belgesi Ustalık belgesi ile aynı değerlendirilecektir. Usta Öğreticilik belgesine sahip olan katılımcılar diğer Ustalık belgesine sahip olan katılımcılara bir üstünlük sağlamaz ikisi de aynı değerlendirilecektir.(Usta öğreticilik belgesi ve Ustalık belgesi)    Ancak, ustalık belgesine sahip olan isteklilerin evraklarının eksik olması durumunda, kalfalık belgesine sahip isteklilerin belgeleri değerlendirilecektir.(3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Ustalık veya Kalfalık belgesi yoksa Ustalık veya Kalfalık Belgesini almaya hak kazandığına dair, kurs merkezi müdürlüğünden alınacak belgenin aslı.)

Kantin işletmeciliği meslek dalı, 06.02.2006 tarih ve 26072 sayılı resmi gazetede yayımlanarak 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunun kapsamına alındığından, diğer meslek kuruluşları tarafından verilen Ustalık ve Kalfalık Belgesi geçersiz sayılacaktır.

e)İhaleye katılacaklardan meslek odasından adına kayıtlı kantin işletmesi bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge (Aslı) yeni tarihli (ilanın yayın tarihi ile ihale tarihi arasındaki tarihlerde) olacaktır.

 f) Öğrenim Belgesi Aslı veya noter onaylı sureti (En az ilkokul veya ilköğretim okulu mezunu olmayanlar bu ihaleye katılamazlar)

g) Teklif mektubu (Kapalı Zarf İçerisinde)

h) İhaleye katılmak için Şartname bedeli olan 150,00 TL. nin Ziraat Bankası Körfez Şubesi nezdindeki   

TR  33 0001 0008 0997 7675 7350 01  nolu hesabına yatırıldığına dair banka dekontu

                       

ı) Okul İdaresinden alınmış, Okul kantinini veya kantin yerini gördüğüne dair Yer Gördü Belgesi, aslı

 

5- İstekliler tekliflerini ihale saatine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vereceklerdir. Posta ile gönderilen tekliflerdeki gecikmelerden idaremiz sorumlu olmayıp, postada geciken teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

6- Aslı istenilen belgelerin fotokopisi verildiği takdirde mutlaka noter onaylı veya idareye belgenin aslı gösterilerek “aslı idarece görülmüştür” ibaresi yazdırılıp onaylattırılacaktır.

 

7-Müracaat evrakı içerisinde, yukarıda belirtilen belgelerin tamamı bulunmayan isteklilerin teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

8-İhaleye sadece gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olmayı kabul eden gerçek kişiler kabul edilecektir.

 

9-Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından yoksun bırakılanlar ihalelere katılamaz.

 

10-Daha önce herhangi bir okulun kantin veya benzeri yerlerin işletmeciliği ihalesini kazanıp işletmecilik yaparken, kendi kusurundan dolayı idarece sözleşmesi feshedilenler bu ihaleye katılamazlar. Bu durumda olup, ihale üzerinde kalan isteklinin durumunun tespitinde teminatları gelir kaydedilecek sözleşmeler fesh edilecektir.

 

11- İhaleyi kazanan işletmeci:

 a) İhale kararı kendisine tebliğinden sonra veya tebliğ edilmeden kantin işletmeciliğinden vazgeçtiğini veya gerekli şartları yerine getirip sözleşmeyi imzalamadığı takdirde ihaleye katılmak için yatırmış olduğu geçici teminat idareye gelir kaydedilir.

b) sözleşmeyi imzalamakla birlikte bir yıl içinde işletmecilikten vazgeçtiği ya da sözleşmeyi feshettiği takdirde ise yatırmış olduğu kesin teminatı iade edilmeyerek idareye gelir kaydedilir.

c) Kira süresi yer teslimi yapıldıktan sonra düzenlenecek sözleşme tarihinden itibaren bir yıl sonra sona erer. Bu bir yıllık işletme süresi sözleşmenin feshini gerektiren nedenler yoksa kantin kira sözleşmesi Okul Aile Birliği tarafından en az Tüketici Fiyat Endeksi(TÜFE) oranında yapılacak artışla ancak 5(beş) yıl uzatılabilecektir. Ancak 5 yıldan daha uzun süreli kiralanması talep edilen taşınmazlar kira sözleşmesinin bitiminde yenileme şartlarının oluşması halinde kira süresi toplamda 20(yirmi) yılı geçemez.

12-Sözleşme 12 (on iki) aylık imzalanacak olup, Okulun kapalı olduğu Temmuz ve Ağustos ayları için kira ödenmeyecektir. Eylül, Şubat ve Haziran  ayında kiranın yarısı ödenir. Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında kira tam ödenir. Bu nedenle yıllık sözleşme bedeli aylık kira bedelinin (8,5) sekiz buçuk ile çarpılması sonucu bulunacak miktar olacaktır. Yüklenici  aylık kira bedelini aylık olarak her ayın 15 ile 20 arısında ödemekle yükümlüdür.

 

13-Tekliflerin açılması neticesinde; istekliler tarafından verilen tekliflerin komisyonca uygun görülmemesi halinde komisyon istediği takdirde isteklilerle pazarlık yapabilir

 

14-İhaleyi kazanan işleticiler, 09.02.2012 tarih ve 28199 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği ekinde yayınlanan EK-2 kantin kira sözleşmesi ve ihale şartnamesi ile Okul Aile Birliği Yönetmelik hükümlerine uymayan işleticinin sözleşmesini tebligata gerek kalmaksızın fesh eder ve kesin teminatını idareye gelir kaydedilir.

 

15-İhaleyi kazananlardan, ihalede belirlenen aylık kiranın sekiz bucukla çarpılması ile bulunacak yıllık (8,5 aylık) sözleşme bedelinin %6 sı kadar kesin teminat alınacak olup, kesin teminat sözleşme imzalamadan Okul Aile Birliğinin ilgili hesabına okul adı ve kiralanacak yerin cinsi (Kantin ve Yemekhane) belirtilerek nakit olarak yatırılacaktır. İhaleyi kazanamayanların geçici teminatları bir hafta sonra kendilerine iade edilecektir.

 

16-İhale üzerinde kalan istekli sözleşme imzalamadan, Hepatit ve Hiv Virüsü taramalarını yaptırarak kan sonuçlarını Okul Müdürlüğüne sunacaklardır. Rapor sonucu olumsuz olan istekli ile sözleşme düzenlenmeyecektir.

 

17- İhaleyi kazanan işletici kantini kendi çalıştıracak olup, hiçbir suretle devir veya temlik yapamaz

 

18-İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve teklifini uygun gördüğüne vermekte serbesttir.

 

19- Kiracının değişmesi durumunda; kantine kiracı tarafından yapılan tüm tesis masrafları, kullanım süresi ve amortisman da dikkate alınarak okul, birlik varsa ilgili oda temsilcisinin/kuruluşun ve gerektiğinde bilirkişi katılımıyla oluşturulan komisyonca takdir edilen meblağ, eski kiracıya yeni kiracı tarafından ödenir.

 

 

 

                                                                             Hüseyin ÇINAR

                                                                               Körfez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi